Lakko

Vuosiloman vuoksi lakon ulkopuolelle rajattavat viranhaltijat ja työntekijät

Lakko vaikuttaa lomarahaan, mikäli vuosiloma on välittömästi ennen tai jälkeen lakkoa. Tästä syystä JHL rajaa työtaistelun ulkopuolelle henkilöt, joiden vuosiloma päättyisi niin, että lakko alkaisi välittömästi loman jälkeen tai loma alkaisi välittömästi lakon päätteeksi. Tämä tarkoittaa myös tilanteita, joissa loma on vahvistettu alkamaan kesken lakon. Käytännössä tämä rajaus toteutetaan niin, että em. tilanteessa oleva jäsen voi työskennellä lakon aikana normaalisti, ilmoitettuaan tästä tilanteestaan omalle luottamusmiehelleen.

Lue lisää JHL:n sivuilta.

Lakko siirtyy kahdella viikolla. JHL:n jäsenet ovat lakossa 3.5.-9.5.2022.

Käy lukemassa täältä lakkovaroitukseen liittyen ohjeet mahdolliseen lakkoon varautumisesta ja lakossa olemisesta. Lisäksi tästä pääset lukemaan JHL:n sivuilla olevat työtaisteluohjeet.

 Muista seurata uutisia ja JHL:n sivuja. Pyrimme myös tiedottamaan tilanteesta yhdistyksen sivuilla.

 Voit myös ilmoittautua halukkaaksi lakkovahti-toimintaan.

Ilmoita nimesi, yhteystiedot sekä alue, missä voisit toimia lakkovahtina pääluottamusmiehelle osoitteeseen paaluottamusmies@hekaoy.fi.

 Lakon aikana pääluottamusmies on tavoitettavissa arkisin klo 7.00-15.30 numerosta 0405414830 sekä osoitteesta Mäkelänkatu 78-82 G, 00610 Helsinki

Kuna-alan palkansaajien pääneuvottelujärjestöt JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) ovat jättäneet Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupunkeja koskevan lakkovaroituksen Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle, Avaintatyönantajat Avaintalle ja valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalle.

Viikon mittaisen lakon on määrä alkaa pääkaupunkiseudulla 19. huhtikuuta kello 00.01 ja päättyä 25. huhtikuuta kello 23.59, jos kunta-alan sovittelussa ei synny sopimusratkaisua sitä ennen. 

Lakkovaroitus koskee myös Helsingin kaupungin asuntojen työntekijöitä, jotka kuuluvat JHL:ään.

Voit lukea lisää JHL:n sivuilta.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠