Lakko päättynyt. Näin haet lakkoavustuksen

12.5.2022

Lakkoavustusta haetaan lakon päätyttyä, aikaisintaan 10.5. alkaen. Avustusta voi hakea kolmen kuukauden ajan lakon päättymisestä, sen jälkeen hakujärjestelmä sulkeutuu. 

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että olet liittynyt liittoon ennen lakon alkua. Avustuksen saamiseksi jäsenmaksujen on oltava maksettuna. 

Liiton hallitus on päättänyt kevään kunta-alan lakoissa lakkoavustuksen suuruudeksi 160€/lakkopäivä. Huomaa kuitenkin, että JHL maksaa lakkoavustusta viikon mittaisesta lakosta enintään viideltä päivältä. Avustusta voi hakea omaJHL:stä siis enintään vain viideltä päivältä, sillä muuten hakemuksen käsittely voi hidastua. Avustuksesta suoritetaan ennakonpidätys verottajan ohjeiden mukaan. Nettoavustus on 95,20€/päivä. Verokorttia ei tarvitse toimittaa. 

JHL maksaa avustuksia vähintään viikossa lakon päättymisen jälkeen. Liitto ilmoittaa verottajalle maksettujen lakkoavustusten summan. 

Uudet jäsenet

Jos olet liittynyt jäseneksi huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa, et välttämättä pääse välittömästi hakemaan avustusta jäsenyyskäsittelyn ruuhkautumisen vuoksi. Odota rauhassa, että jäsenyytesi aktivoituu; sinut lisätään lakkoavustusten hakuryhmään myöhemmin. 

Älä lähetä liittoon erillistä sähköpostia jäsenyydestäsi tai liittymisestäsi. Jos täytät jäsenyysehdon ja olet täyttänyt liittymislomakkeen oikein, jäsenyytesi rekisteröidään kyllä. 

Maksa jäsenmaksusi vain liitosta tai omaJHL:stä saamallasi pankkiviitteellä. Jos maksusuoritus tulee ilman viitettä, sen kohdistamisessa maksajan jäsentietoihin voi kestää kauan.